وبلاگ چیست؟چرا داشته باشیم؟

وبلاگ نویسی از آن دسته کارهایی است که گویا در ظاهر اهمیت و محبوبیتش را در میان کاربران از دست داده اما در باطن جریان چیز دیگری است! فرای پیشینه ۲۵ ساله وبلاگ نویسی باید گفت هم‌اکنون حتی در سال ۲۰۲۰ هم دلیل کافی برای وبلاگ داشتن و نوشتن وجود دارد.  در ادامه سعی داریم برای شما از فواید وبلاگ نویسی بگیم، با ما همراه باشید.

اگر پیش از این وبلاگ نویسی را تجربه کردید، احتمالا از شما پرسیده شده که “چرا آخه؟” “چه فایده‌ای داره؟” یا در بیشتر اوقات: “بیکاریا، چه کاریه…!“.

وبلاگ نویسی پیشینه نسبتا زیادی دارد، طبق جزییاتی که در ویکیپدیا (اینجا) میتوان یافت، نزدیک به ۲۶ سال از اولین یادداشت برداری‌های روزانه در اینترنت میگذرد. در ایران هم بیش از ۱۵ سال از اولین وبلاگ‌ها و بلاگ‌پست‌ها میگذرد. به نظر شما واقعا هنوز هم وبلاگ نویسی کار موثری است؟

من با قطعیت به شما میگویم، بله، هنوز هم موثر، حتی بیشتر از قبل! وبلاگ نویسی هنوز هم چالش برانگیز، ارزشمند، هدف‌ساز، الهام بخش و جتی پولساز است. وبلاگ نویسی یک سبک برای ارائه محتوا است و نباید فراموش کنیم که این ابزار و روش تعامل همچنان جایگاه خودش را داراست.

این روزها وبلاگ نویسی قاعده مند شده، اصول دقیقی پیدا کرده و به زبان ساده‌تر، برای خودش یک حرفه و شغل به حساب میاد!

افراد تاثیر گذار بسیاری هنوز هم در سراسر دنیا روزانه نویسی آنلاین را کنار نگذاشته‌اند، وبسایت‌ها و برند‌های مختلف همچنان بلاگ را در برنامه دارند و به صورت هدفمند نوشتن و تیم تحریریه را در دستور کار دارند! و اگر نمی‌دانید باید بگویم، یکی از اولین قدم‌ها برای شروع بحث بازاریابی محتوایی نوشتن برنامه‌ریزی جهت آغاز به کار وبلاگ سایت شماست!

اولین سوالی که برایتان پیش آمده احتمالا این است که تا شبکه‌های اجتماعی هستند چرا وبلاگ بنویسیم؟ چرا در اینستاگرام ننویسیم؟ شاهین کلانتری تعبیر و پاسخ جالبی به این سوال دارد:

اینستاگرام (و امثالهم) در نهایت مثل دمبل‌های خانگی است، جای باشگاه را نمی‌گیرد. خود تو هر سوال مهمی داشته باشی، توی گوگل سرچ می‌کنی، نه اینستاگرام.

چرا خیلی‌ها وبلاگ می‌نویسن؟
پاسخ این سوال به اهداف افراد مختلف برمیگرده، اما به طور عمده ۳ دلیل برای بلاگینگ یا همون وبلاگ نوشتن وجود داره:

  • کسب درآمد
  • معرفی کسب و کار
  • سرگرمی و عادت

در ادامه هر کدام از این موارد رو با هم بررسی می‌کنیم:

کسب درآمد آنلاین با وبلاگ نویسی

راستش رو بخواهید برای خیلی‌ها گذران زندگی با وبلاگ نویسی و کسب درآمد ازش یک رویاست! خودتون رئیس خودتون هستید، محل کارتون خونه است و یک درآمد به جا و هدفمند دارید! چی بهتر از این؟

احتمالا راجع به این سبک از درآمدزایی کمتر شنیده باشید، اما پیشنهاد می‌کنم حتما در زمینه اینفلوئنس مارکتینگ (Influencer marketing) و افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) بیشتر بخونید!

مثال‌های وطنی در این رابطه کمه اما دلیل نمیشه که این کار شدنی نیست، به آسانی و با پیگیری شدنیه و نبود مثال‌های خوب و به‌جا به خاطر بکر بودن این بستر درآمدزایی هستش!

برای مثال باید اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی رو به شما یادآوری کنم و بگم که خیلی از افرادی که همه ما میشناسیمشون به آسانی تمامی درآمد و تمرکزشون رو در صفحات اجتماعی صرف میکنن و زندگی خوبی هم دارند!

معرفی کسب و کار
اگر کسب و کاری دارید، بلاگ نوشتن یکی از مهمترین کارها برای معرفی و به قولی پروموت (Promote) خدمت یا محصول شماست. به عنوان مثال، شما یک گارکاه تولید درب و پنجره دوجداره دارید: وبلاگ شما یک ابزار عالی برای ارائه توانمندی‌های شما، پاسخ به سوالات مشتریان و حتی راهنمایی کردن آنها جهت استفاده صحیح از یراق‌ها و حتی انتخاب پروفیل مناسب جهت خرید است!

جذابیت این اتفاق زمانی نمایان می‌شود که وقتی راجع به بیزینس و در زمینه کاری خودتان در وبلاگتون بنویسید، به صورت پیش فرض به رونق کسب و کارتان کمک کرده‌اید. به مرور موتور‌های جستجوگر شما را درک می‌کنند و افرادی که نیاز به تخصص شما داشته باشند شما را خواهند یافت.

طبق آمار و ارقامی که در isitwp قابل مشاهده است، وبسایت‌هایی که وبلاگ دارند:

  • ۲ برابر ایمیل و بازخورد ایمیلی بیشتری رو دریافت می‌کنند!
  • ۹۷% لینک بیشتر به وبسایتشون داده میشه
  • ۶۷% لید بیشتر در بزینیس‌های B2B رو خواهند داشت!
  • بهبود ۱۲۶% در رشد لید‌های ورودی نسبت به کسب‌وکارهایی که وبلاگ ندارند را تجربه می‌کنند!

پیشنهاد: اگر وبسایتی برای کسب و کار خودتون دارید و اقدام به وبلاگ نویسی در حوزه کسب و کارتون رو در برنامه دارید حتما برای ایمیل مارکتینگش هم برنامه ریزی کنید.

وبلاگ نویسی برای سرگرمی
باورش برای خیلی‌ها که سالهاست سراغ وبلاگ نرفتن سخته ولی بسیاری، هنوز هم از بلاگفا و پرشین بلاگ استفاده می‌کنند و حتی روزانه وبلاگ هایشان را بروز می‌کنند. وبلاگ نویسی به سبک یادداشت برداری روزانه برای بسیاری مثل یک عادت و حتی جزوی از سبک زندگی به شمار میره.

راجع به چه موضوعی وبلاگ راه بندازیم؟ راجع به چی بنویسم؟ هر چیزی، هر موضوعی، به هر دلیلی! راستش را بخواهید دلیل یا بهانه برای وبلاگ نویسی و نوشتن یک مطلب آنقدر زیاده که نمیشه برنامه و دقیق و مدونی براش ارائه داد.

در وبلاگتان شما محدودیتی نخواهید داشت: از روابط خانوادگی و دوستانه بگید، از عادتهایتان بنویسید، خاطرات و اتفاقات سفرها و چالش‌های زندگی‌تون رو مکتوب کنید، مثل یک دفترچه خاطرات روزانه کارهایتان را به خودتون یادآوری کنید و خودتون رو با خودتون بسنجید. چه عیبی داره که نظرتون را راجع به هر چیزی ارائه بدید، چه محصول باشه و چه خدمت و حتی تجربه‌های شخصی از مواجه با اتفاقات…

موفق باشید!

مطالب مرتبط با وبلاگ چیست؟چرا داشته باشیم؟